Hallo! Welkom bij Strength4You! Onze website is net online…

Graag stel ik mij even voor:

Ik ben Christian, 42 jaar JONG en net voor de 3de maal papa geworden. Wat is daar nu zo speciaal aan hoor ik je denken?

Wel het is een tweeling!

Ok en dan? De zwangerschap duurde niet minder dan 8 jaar! Onze ene baby noemt … Strength4You. Over die andere baby later meer.

De tweeling is gemaakt van passie en wilskracht en heeft jarenlang kunnen rijpen…eindelijk is het zover. Strength4You is een uniek concept dat de beste versie in jou gaat bovenhalen diep vanonder het stof. Letterlijk betekent het “KRACHT voor JOU”. Klinkt als een geschenk niet? Inderdaad dat is ook zo! Wij gaan jou kracht geven zowel fysiek als mentaal waardoor je gelukkiger zal worden en een beter leven zal kunnen leiden. Jij en jouw doelen staan hierbij centraal. Die 4 heeft ook nog een betekenis maar later hierover meer.

Ter zake nu: ik ging mezelf voorstellen, de tweeling zal je spoedig genoeg leren kennen.

Sinds mijn 6 jaar tot op heden doe ik aan sport. Sommige op hoog niveau, andere op een laag niveau en een enkele zelfs als topsport. Welke sporten? Verscheidene sporten zoals voetbal, zaalvoetbal, pingpong, tennis zelfs basketbal en vanaf mijn 18de ook fitness… Ik noem deze laatste bewust fitness. Een algemene term voor… ja voor wat eigenlijk? Volgens Van Dale betekent dit: 1. Gezondheid 2. Het aan zijn gezondheid werken in een fitnesscentrum. Eigenlijk deed ik kort samengevat oefeningen waarvan ik hoopte dat ze mijn sportieve prestaties zouden verbeteren, mijn lichaam zouden veranderen en me sterker zouden maken. Wist ik veel, 3X helaas…

Jarenlang heb ik op onregelmatige tijdstippen en met onderbrekingen door blessures, geen tijd, geen zin aan fitness gedaan zonder veel resultaat. Je kent het wel…Met vallen en opstaan probeerde ik andere dingen en zocht ik naar kennis bij vrienden en op het internet… Wist ik veel,3X helaas…

Vanaf mijn 30ste was mijn fitness vorm aan het evolueren naar meer oefeningen die mij echt sterker zouden moeten maken. Dit vond ik leuker en ik wilde mijn lichaamsbouw wat veranderen. Ik was niet direct genetisch bevoordeeld met mijn 1m71 en 60kg. Daarnaast wou ik ook nog betere prestaties leveren. Stilaan moest ik meer en meer op mijn voeding letten want ik kwam steeds makkelijker gewicht aan en helaas geen spiermassa maar vet… Maar stilaan gebeurde er iets en merkte ik wat verandering door de combinatie van 2 parameters: oefeningen die je sterker maken en gezonde voeding. Hierdoor werd ik nog gemotiveerder en ging ik nog meer op zoek naar meer kennis… Hoe moest het nu echt? Ik dacht dat ik het had gevonden! Het internet werd steeds beter bereikbaar in de loop der jaren en er was steeds meer info beschikbaar over fitness en bodybuilding (cfr. Van Dale: 1. Sportoefeningen om zichtbare spieren te krijgen) Wist ik veel dat de fitness industrie zich vooral bezighoudt met zichzelf te verrijken en er meer verzinsels, noem het mythes, verteld worden dan waarheden… toch bleef ik op zoek gaan naar het licht! Ik deed ook de oefenschema’s van enkele wereldbekende fitness goeroes en/of top bodybuilders maar boekte niet hun resultaten. (Steroïden ?? – cfr. Van Dale: 1. Organische verbindingen waartoe o.a. geslachtshormonen behoren: anabole steroïden). Nee voor mij geen steroïden! Ik zou de beste versie worden van mezelf op een natuurlijke manier door volharding, discipline en inzet. Echter de voornaamste gevolgen voor mij waren blessures door overbelasting…

Ondertussen had ik dankzij mijn talrijke sporten al zoveel blessures gehad en zo vaak moeten terugkeren en opnieuw beginnen dat ik mentaal veel sterker werd. Na elke blessure zou ik sterker en beter terugkomen. Ik was steeds op zoek naar manieren om deze te voorkomen en sneller te herstellen… Zoals wijlen Johan Cruijff zei ” Elk nadeel  heb z’n voordeel” Mensen rondom mij verklaarden mij voor gek: jij bent van glas, je zou beter stoppen.

Koppig als ik ben, bleef ik op zoek gaan naar methoden om verlost te geraken van die blessures en sterker te worden d.w.z. functioneel sterker worden en zo betere prestaties te kunnen leveren.

Rond mijn 37ste besloot ik toch door blessures en natuurlijk de leeftijd (??) even de handdoek in de ring te gooien en alles op een laag pitje te zetten. Op je 37ste nog competitiesport doen? Dat gaat toch niet, je lichaam kan dat niet aan. Je bent versleten enz. Je kent die commentaren wel.

Vanaf dan begonnen mijn trainingen steeds meer te lijken op echte krachttraining (cfr. Van Dale: 1. Training met gewichten ter vergroting van de fysieke kracht) en hield ik mij nog meer bezig met voeding om deze trainingen zo goed mogelijk te ondersteunen en minder blessures te hebben.

Ook op professioneel vlak was ik zoekende geweest, overwoog ik even een carrière switch en kwam ik hierdoor in contact met Krav Maga (Wikipedia: Hebreeuws 1. Contactgevecht)  Nu wou ik nog sterker en beter worden in Krav Maga door krachtraining en aangepaste voeding. Deze 2 vulden mekaar prima aan! Na jarenlange training en opleiding werd ik instructeur bij de EKMA (European Krav Maga Academy) en wilde ik mijn eigen school opstarten. Ja dit is het broertje!

Dankzij mijn opleiding tot personal trainer die gebaseerd is op wetenschappelijke onderzoeken en vervolgopleidingen verkreeg ik de juiste kennis die echte resultaten met zich meebrengt! Bijna alle mythes uit de fitnesswereld vielen van hun voetstuk en enkel het bruikbare wat echt werkte bleef over. Stilaan vielen de puzzelstukjes in mekaar.

Merkwaardig is dat ik sindsdien zo goed als blessurevrij ben dankzij de krachttraining en juiste kennis ondanks het feit dat ik steeds ouder word! Het lijkt wel of ik de tijd voor een stuk kan terugdraaien! Had ik deze kennis maar al 20 jaar geleden gehad…

Nu is het jouw beurt! Alleen wil ik jou die lange lijdensweg naar resultaat, kennis en inzicht besparen en jou begeleiden met Strength4You via de kortste weg: recht naar JOUW doel.

Over die andere baby Krav Maga Turnhout hebben we het nog wel, je weet wel: later hierover meer…

Met krachtige groeten,

Christian